Dohányzó nyugtató. Nikotin egészségügyi hatásai - Budai Egészségközpont


A dohányzásról való leszokás pozitív hatásai — kevesebb egészségügyi probléma, kisebb esély rák kialakulására, boldogabb, dohányzó nyugtató környezet stb.

Nyugtató relaxáló zene pánikbetegség stressz és szorongás ellen a teljes kikapcsolódáshoz

De sajnos dohányosok milliói képesek újra rágyújtani, csak azért, mert stresszhelyzetbe kerültek, és szeretnének megnyugodni. Nos, bármilyen meglepő is az igazság, de nemrégiben publikált tanulmányok kimutatták, hogy a cigarettázás pont az ellenkező hatást váltja ki.

dohányzó nyugtató

Ugyanis hosszú távon, nemhogy csökkentené a stressz-szintet, hanem épp ellenkezőleg szépen lassan növeli azt. Szóval, bármilyen furcsán is hangzik, de a dohányosok számára a stressz-mentes időszak pontosan két cigaretta között van! Eleinte az eredmények meglepőek dohányzó nyugtató, hisz úgy tűnt, hogy dohányzó nyugtató egyes résztvevőnek a stressz szintje megegyezett, így látszólag úgy tűnt, hogy a dohányzásnak tényleg van nyugtató hatása.

dohányzó nyugtató

A kutatók így azt feltételezték, hogy a dohányzást folytatók kellemetlen sóvárgást éreznek, naponta akár többször is, amely tovább növelheti a stressz-szintet. Míg azok, akiknek sikerült leszokniuk, a kezdeti nehézségek után már pár héttel sokkal jobban éltek.

dohányzó nyugtató

Már nem függtek annyira a cigitől, hisz közérzetük javult dohányzó nyugtató mivel nem cigiztek a stressz szintjük is egyre kisebb lett — így egyre inkább le tudtak számolni a nagyobb feszültséggel, hisz az állandó stressz-keltő anyag már eltűnt az életükből. Az idő előrehaladtával, pedig az eredmények csak javultak.

dohányzó nyugtató

Több tanulmány és leszokott dohányos is ezt támasztja alá. A leszokott dohányosok szerint ugyanis a cigi letételével, nem hogy nagyobb lett a stressz, hanem sokkal nyugodtabb és boldogabb, stresszmentes életet élnek.

dohányzó nyugtató

Végszó: Az, hogy a cigi hosszú távon levezeti a feszültséget, csak egy mítosz. KamaszPanasz C s. Befolyásolja-e a dohányzás a fogamzásgátlók hatását?

dohányzó nyugtató

Kokain és impotencia - Összefügg? Kapcsolódó cikkek.